ΟΑΕΔ : 20.000€ Επιδότηση σε ανέργους για να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση

oaed

 

 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 20.000€


Η Global Partnership αναλαμβάνει ΆΜΕΣΑ την προετοιμασία για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εντελώς δωρεάν. Εφόσον τηρούνται τα κριτήρια επιλογής τότε θα προβούμε στην σύνταξη φακέλου δικαιολογητικών όπως επίσης και στην ανάλυση και σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου ως προς την κατάθεση του φακέλου συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

*Οι υποβολές και οι εγκρίσεις στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Ανέργων 20.000 για δημιουργία επιχειρήσεως θα λειτουργήσει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού

Νέο πρόγραμμα που θα παρέχει επιδότηση σε ανέργους ηλικίας 18-29 ετών για να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση, ύψους ακόμη και 20.000 ευρώ, θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το αμέσως επόμενο διάστημα

Με στόχο να στηρίξει την επιχειρηματικότητα των νέων και να περιορίσει την ανεργία, ο ΟΑΕΔ προωθεί πρόγραμμα έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με το οποίο θα δημιουργηθούν καινούργιοι επιχειρηματίες και θα χρηματοδοτηθεί το επιχειρηματικό σχέδιό τους.

Στόχος είναι να ωφεληθούν έως 10.000 άνεργοι.

Κάθε νέος επιχειρηματίας θα λάβει ποσό 15 – 20 χιλιάδες ευρώ, ως κεφάλαιο κίνησης, εφόδιο πολύτιμο για να καταφέρει να ισχυροποιήσει την επιχείρησή του.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό κονδύλι στα επίπεδα των 45 εκατ ευρώ και θα περιλαμβάνει, εκτός από την χρηματοδότηση, πρόγραμμα συμβουλευτικής (coaching και mentoring).

Στη διαδικασία, ενεργό συμμετοχή θα έχουν και οι κοινωνικοί εταίροι, και οι ειδικοί επιστήμονες του ΟΑΕΔ, ειδικά στο σκέλος της τεχνικής υποστήριξης και της συμβουλευτικής των νέων επιχειρηματιών.

Έτσι, η διοίκηση του ΟΑΕΔ, θεωρεί ότι μπορεί να υποστηρίξει τη νέα επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει στη δημιουργία καινούργιων και σταθερών θέσεων απασχόλησης